Van beginner tot pro: Onze klantreis naar expertise in Marbella

Beste lezers,

De afgelopen weken hebben we weer een aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen in Marbella. Onze klanten hebben uiteenlopende doelstellingen: een stel dat graag een appartement wil kopen in een buurt waar veel vrienden van hen wonen, een zakenman die vaak voor werk in het buitenland verblijft en een woning zoekt met een eigen zwembad en alle faciliteiten van een resort voor zijn vakanties met de familie, en twee investeerders die rendement willen maken. Samen met mijn fantastische collega Jessy Littlejohn hebben we de intakes in Nederland gedaan en vervolgens de afspraken ingepland bij diverse projecten.

Wat ons opviel, is dat nu het seizoen in Marbella is gestart, de ontwikkelaars de hele dag door presentaties geven en de woningen razendsnel van de markt verdwijnen. Dit legt een bepaalde druk op de klanten. Op de mooiste projecten op de A-locaties is veel vraag. Wij adviseren onze klanten dan ook, als ze zeker weten dat ze willen kopen, niet te lang te wachten met beslissen. Dit zeggen we niet om extra druk te leggen, maar omdat de markt momenteel zo is. Gelukkig begrijpen de klanten dit. Sommigen kunnen snel beslissen, terwijl het voor anderen altijd spannend blijft om de knoop door te hakken. Uiteraard steunen wij onze klanten daarbij.

Veel mensen horen dat Marbella booming is, maar lopen tegen een aantal obstakels aan zoals:

Waar moet ik beginnen?

Begin met het definiëren van je doelen. Zoek je een vakantiewoning, een permanente verblijfplaats, of een investeringsobject? Het is belangrijk om duidelijk te hebben wat je wilt bereiken. Vervolgens kun je een betrouwbare makelaar inschakelen die je door het proces kan begeleiden.

Is het allemaal wel waar wat we horen?

Ja, Marbella is momenteel een zeer populaire bestemming met veel vraag naar vastgoed. De verhalen over de groeiende markt en de stijgende prijzen zijn waar. Het is echter belangrijk om je eigen onderzoek te doen en te praten met experts.

Wie kan ik vertrouwen?

Zoek een ervaren makelaar met een goede reputatie die het gebied al jaren kent. Een makelaar die goed bekend is met de markt, kan je het beste advies geven. Onze ervaring van 25 jaar, samen met die van mijn collega Jessy Littlejohn, is een voorbeeld van de expertise die je kunt verwachten.

Hoe lang blijven de prijzen nog stijgen?

Hoewel niemand de toekomst met zekerheid kan voorspellen, is de verwachting dat de prijzen in Marbella voorlopig zullen blijven stijgen, gezien de aanhoudende populariteit van de regio en de beperkte beschikbaarheid van top-locaties.

Waar liggen dan de A-locaties?

A-locaties in Marbella zijn onder andere In Marbella de Golden Mile, Nueva Andalucia, en Marbella East. Benahavis en Estepona zijn in opkomst, mits je kiest voor de juiste projecten op de gewilde locaties. Deze gebieden zijn zeer gewild vanwege hun ligging, voorzieningen, en prestige.

Kun je goed verhuren in Marbella en krijg ik makkelijk een verhuurlicentie?

Ja, verhuur in Marbella is over het algemeen lucratief. Je kunt het hele jaar door verhuren. Uiteraard in de lent/zomer maar ook in de herst/winter aan golfers en Scandinaviërs. Het verkrijgen van een verhuurlicentie is voor nieuwbouw snel geregeld.

Wij verkopen niet alleen vastgoed, maar we maken onze klanten ook slimmer door hen alles over het gebied te leren en ze het zelf te laten ervaren. Om in sporttermen te blijven: we trainen onze klanten en maken ze beter en klaar voor de wedstrijd. Daarnaast bieden we via ons blog bieden exclusieve inzichten in de vastgoedmarkt van Marbella, gebaseerd op onze expertise. Hierdoor krijgen klanten steeds meer gevoel voor de markt en kunnen ze weloverwogen beslissingen nemen. Dat is belangrijk.

Stuk voor stuk zijn onze klanten geslaagd, en daar zijn we heel blij en trots op. Door onze gezamenlijke inspanningen hebben zij niet alleen vastgoed verworven, maar ook vertrouwen, kennis en een solide basis voor toekomstige investeringen opgebouwd.

Dus laten we samen blijven groeien, leren en het leven vieren in het fantastische Marbella!!

Groetjes,

Pauline Mulder

× Neem direct contact op